Lectura del Manifest contra la Violència de Gènere

• Avui a la tarda es projectarà un documental i es donarà informació sobre el Protocol d’Intervenció de la Violència de Gènere a la Val d’Aran.

DSC_0162

 

Avui amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, la conselhèra de Turisme i Desenvolupament Econòmic d’Aran, Anna Díaz, ha llegit en la seu del Conselh Generau d’Aran el Manifest contra la violència de gènere.

En paraules de la conselhèra Anna Díaz, “des del Govèrn d’Aran, tenim l’obligació de crear consciència col•lectiva sobre aquesta violació tan flagrant dels drets humans. De continuar, comprometent-nos, per donar especial atenció i dedicació per eradicar la violència contra la dona, mitjançant el compliment dels objectius en igualtat de gènere, desenvolupament i pau. Som aquí per demanar-vos que us uniu a aquest manifest com símbol de rebuig a aquesta lacra social que empobreix la nostra societat; que denuncieu i condemneu, i que proclameu que cap dona ha de ser maltractada per tant no existeix cap justificació. Perquè, cada dia és una nova oportunitat per que junts, concentrem la nostra lluita contra aquesta crua realitat”.

Díaz ha afegit “vull agrair el treball realitzat per les institucions implicades en l’atenció i prevenció de la violència de gènere, Mossos d’Esquadra, entitats judicials, els professionals sanitaris, el Servei d’informació i Atenció a la Dona, Serveis Socials, els Centres Educatius, Càritas, entitats i associacions de dones”.

El Conselh Generau d’Aran, per mitjà del Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAH), commemora el Dia Internacional contra la violència de gènere amb diversos actes. Avui, 25 de novembre a les 20:00 hores en la seu del Conselh Generau, tindrà lloc la projecció del documental “La maleta de Marta”, on es mostra la lluita d’una dona maltractada i d’alguns homes que han estat agressors i segueixen un programa de rehabilitació. Tot seguit i per tancar els actes commemoratius, en el Conselh a les 21:15 hores, es donarà informació sobre el Protocol d’Intervenció de la Violència de Gènere a la Val d’Aran.

També fins al 9 de desembre s’imparteix un curs d’autodefensa al Palai de Gèu de Vielha.

Comments are closed.