Definida la nova ruta del Camí de Sant Jaume “Aran-Pirinèus” que uneix Saint Bertrand de Commenges fins a Berbegal (Osca)

El traçat des de Saint Bertrand de Commenges fins a Berbegal (Osca) s’unirà amb el tram ja finalitzat i comercialitzat a la zona de Somontano i que enllaça amb diverses variants de la ruta, entre elles la catalana.

La senyalització serà amb la vieira groga sobre fons blau i la fletxa groga a la part superior del nom “Aran- Pirinèus” i a la part inferior el nom de la zona per on transcorre el tram.

 

 

El Conselh Generau d’Aran ha acollit una nova reunió de treball per desenvolupar la nova ruta del Camí de Sant Jaume que uneix Saint Bertrand de Comminges i Berbegal a Osca, i que té una part important del seu recorregut a la Val d’Aran.

 

 

La reunió ha estat presidida pel conselhèr de Territori d’Aran, Jose A. Boya, i ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, la presidenta de la Comarca de la Ribagorça, Lourdes Pena, el president de la Communanté de Comunnunes des Pyrénées Haut-Garonnaises, Alain Castel, el vicepresident du Pays Comminges Pyrénéesi, Joël Gros, la diputada de Desenvolupament, Territori i Medi Natural, Maria Isabel de Pablo, l’alcalde d’Isábena, Joaquin Montanuy, l’alcaldessa de Montanuy, Esther Cerezo, l’alcaldessa de Vilaller, Mª José Erta, l’alcalde de Berbegal, José Carlos Boned, la tècnic de Patrimoni de la Comarca Somontano de Barbastro, Mª Nieves Juste, el tècnic del Conselh Generau d’Aran, Jordi Gavaldà i els agents tècnics de la Communanté de Comunnunes des Pyrénées Haut-Garonnaises, Assumpta Guixot i Philippe Dulon.

 

 

Aquest nou producte d’impacte turístic i econòmic que englobarà diversos territoris: França, la Val d’Aran, Alta Ribagorça i la Ribagorza aragonesa es coneixerà com: “Aran- Pirinèus”. A la reunió s’ha acordat utilitzar la senyalització de la vieira groga sobre fons blau i la fletxa groga a la part superior del nom “Aran- Pirinèus” i a la part inferior el nom de la zona per on transcorre el tram. La senyalització es farà a través dels serveis tècnics del Conselh Generau d’Aran.

A la reunió també s’ha definit el traçat des de Saint Bertrand de Commenges fins a Berbegal (Osca), on s’unirà amb el tram ja finalitzat i comercialitzat a la zona de Somontano i que enllaça amb diverses variants de la ruta, entre elles la catalana.

També s’ha contemplat la idea de crear una web turística per potenciar la ruta.

La propera reunió de treball serà al mes de setembre.

 

 

 

Vielha, 30 de maig de 2018

 

Conselh Generau d’Aran: Núria Sanjuan

Comments are closed.