Els Pompièrs d’Aran celebren Santa Bàrbara, en honor a la seva patrona

DSC_0793

El síndic d’Aran, Carlos Barrera, juntament amb el secretari general d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Cèsar Puig, han presidit avui, dia 4 de desembre, els actes de celebració de Santa Bàrbara, patrona del cos dels Pompièrs de la Val d’Aran.

La celebració ha començat amb tocs de sirenes pels pobles de la Val d’Aran amb els cotxes dels Pompièrs, tot seguit s’ha oficiat la missa a l’església de Santa Maria de Mijaran en l’honor a Santa Bàrbara, i s’ha guardat un minut de silenci pels Pompièrs morts. En acabar, en el parc dels Pompièrs de Vielha, els Pompièrs han celebrat el dia de la seva patrona amb tots els convidats i amb la resta de ciutadans.

DSC_0764

DSC_0785

DSC_0757

DSC_0771

 

DSC_0814

 

Durant l’acte de celebració, el secretari general d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Cèsar Puig, ha agraït el treball que duen a terme els Pompièrs d’Aran i ha assenyalat: “Les accions que s’han realitzat enguany com les instal•lacions de les sensors al llarg del riu Garona, són font d’una molt bona col•laboració, l’experiència de les riuades del 2013 que va patir la Val d’Aran són una referència que s’estudiarà a nivell europeu per grans emergències. En els propers anys, el Departament d’Interior treballarà molt per millorar els equipaments dels Pompièrs. Continuarem parlant amb el síndic d’Aran de les peculiaritats que han de tenir els Pompièrs d’Aran per la singularitat del territori, ens preocupa respectar aquesta singularitat i trobar la màxima eficiència per la prestació del servei. Nosaltres sentim que això és compatible i de ben segur que de aviat trobarem la fórmula i entre tots sabem que el servei dels Pompièrs és un servei excel•lent i de cara al futur ha de tenir modernitat. Mostrem la total col•laboració del Departament d’Interior amb el Govèrn d’Aran”.

 

DSC_0830

En la seva intervenció el síndic d’Aran, Carlos Barrera, màxim representant del Conselh Generau d’Aran, a més d’agrair l’inestimable treball dels Pompièrs d’Aran ha manifestat: “La Val d’Aran ha de ser el que sempre ha estat: un lloc que pot donar resposta a les seves emergències, als nostres veïns, i que també hem de rebre suport en els moments crítics que es puguin donar en el nostre país. El 2016 ha estat un any molt important en dos aspectes, l’un és el de les inversions en les estructures d’emergències de la Val d’Aran, les inversions que s’han fet i programat en els Parcs de Bossòst, Les i de Vielha, equipaments sobretot per l’equip de rescats de muntanya dels Pompièrs d’Aran. La formació ha esta molt important, el compartir la nostra realitat amb els operadors de la sala central d’emergències i que hagin estat aquí i hagin vist com és la nostra pròpia estructura. Per l’any que ve, hem d’incorporar dos noves ambulàncies”.

Barrera ha afegit: “Una bona notícia va ser una nova convocatòria de bombers voluntaris que es va fer des del propi Departament i que en el cas dels parcs de la Val d’Aran s’incorporaran 21 nous bombers voluntaris, el que demostra l’esperit de renovació d’aquella voluntat de ser el més autosuficients possibles, per donar una resposta immediata a les nostres necessitats. Aquesta il•lusió és viva perquè els candidats, aquells joves que volen optar a una d’aquelles 21 places són molts”.

 

DSC_0835

DSC_0836

Per finalitzar, Barrera, ha assenyalat: “A l’àrea administrativa hem fet tot el que hem pogut fer cap a un nou model d’Emergències d’Aran. Estem en els últims tràmits, i esperem que en el primer trimestre del 2017 es pugui culminar tot aquest procés i allà és on ja haurem d’entrar amb la negociació amb el col•lectiu d’aquesta nova estructura de Pompièrs/Emergències. Sense la implicació, la voluntat i tot l’esforç que els nostres Pompièrs estan fent per formar-se, per donar una resposta immediata a les necessitats del nostre país, no seria possible una estructura com la que hi ha a la Val d’Aran. Estem dissenyant un model d’Emergències d’èxit i un referent d’aplicació en d’altres territoris”.

DSC_0806

DSC_0796

DSC_0797

DSC_0800

 

 

Vielha, 4 de desembre de 2016

 

Conselh Generau d’Aran: Núria Sanjuan

Comments are closed.