El patinador aranès, Tòn Cónsul Vivar, finalitza 15è el seu primer grand prix internacional

Es pot seguir en directe a Tòn al circuit de Gran Prix que es desenvolupa a la localitat Txeca d’Ostrava (http://www.youtube.com/isujuniorgrandprix)

FCEH_Ton_Consul_02_ISU_15_Grand_Prix_de_Ljubljana_Credit_Alberto_Montenegro

L’escassa experiència en competició internacional no va jugar en contra del jove patinador aranès de 16 anys que va afrontar la seva primera prova del circuit de Gran Prix Júnior celebrada en Ljubljana (Eslovènia) amb un notable alt.

Destacable va ser la seva participació al programa curt, on va millorar la seva millor nota personal, aconseguint 50.49 punts, i aconseguint la nota mínima per poder participar en el Mundial Júnior. Al dia següent, Tòn va afrontar el programa llarg amb valentia, encara que les coses no li van ser tan ben com en el primer dia. Encara així, el patinador de Vielha establert a Barcelona, va respondre i no es va enfonsar, aconseguint la 15a posició final que més d’un hagués signat abans de la realització de la competició i aconseguint una puntuació final de 134,37 punts.

El pòdium de la prova va estar ocupat pel xinès Jin Boyang que va aconseguir l’or, i els russos Petrov Alexander i Aliev Dimitri que es van portar la plata i el bronze respectivament. Van participar a més esportistes americans, canadencs i japonesos que van ocupar les següents places en la competició i que són una mostra de l’elevat nivell que va haver-hi en aquesta prova.

El patinador va estar acompanyat per l’entrenadora italiana Franca Bianconi amb qui ha treballat durant un mes i mig en la localitat de Roana (Itàlia), i qui va acompanyar també als membres del prestigiós equip italià. Els valors d’aquest patinador elegant i capaç de transmetre emocions, van fer que fos un dels més aplaudits en la seva participació.

A partir d’avui dijous, dia 4 de setembre, Cónsul competirà de nou en el circuit de Gran Prix en la localitat Txeca d’Ostrava on és previsible que millori el resultat. Allí estarà acompanyat pel seu entrenador del Futbol Club Barcelona, Patrick Capmartin.